B&B

Bed and Breakfast in Vannes, Morbihan, Bretagne

Fixe +33 (0)2 97 44 97 22
Mobile +33 (0)6 20 42 42 47

Een charmant en comfortabel Bed &Breakfast met 4 ruime luxueuze kamers, waar je, in een prachtige omgeving, het gehele jaar welkom bent.

Zowel de sportief ingestelde toeristen , de liefhebbers van cultuur als de mensen die zakelijk onderweg zijn, in alle jaargetijden ben je van harte welkom op het “Domaine de Coèt Bihan”. Vanuit ons Domaine zijn zowel de kust, de Golf van Morbihan als de stad Vannes gemakkelijk te bereiken.

Het gastenverblijf op de Domaine de Coèt Bihan

Het B& B ligt in de oostelijke vleugel van een Longère, een langgerekte boerderij, die typisch is voor deze streek. Het huis is gebouwd en verbouwd tussen de 18e en de 20e eeuw. Het landgoed om de boerderij is14 ha groot, een beschermd natuurgebied, met weiden, heidevelden, bossen en struiken waar veel wild voorkomt

Gerenoveerd op een milieu vriendelijke manier

Gedurende een jaar is het gastenverblijf verbouwd en voorzien van alle moderne comfort. Uiteraard met behoud van de mooie en typisch Bretonse uitstraling van het gehele huis. Zowel het interieur, de smaakvolle afwerking en inrichting als de verrassende omgeving dragen bij aan de charme van dit B&B. Bij de renovatie en de verbouwing van het hoofdgedeelte en het gastenverblijf van het huis zijn de typische details gehandhaafd, de houten vloeren, de dakconstructie, de oorspronkelijke bouwmuren. Verbeteringen, aangebracht tijdens de renovatie, zijn gerealiseerd met aandacht voor duurzaamheid, zonder luxe en comfort uit het oog te verliezen.

Een mooi samenspel van graniet en hout

Er is lokaal geproduceerd hout toegepast vanwege zowel de thermische en de esthetische eigenschappen van dit weerbestendige hout. Rood cederhout is aangebracht als buitenbetimmering en zorgt voor een efficiënte warmte isolatie, dus een minimaal energie verbruik. Dit mooie rood cederhout is ook binnen toegepast. Het is gebruikt voor het meubilair van de badkamers. De originele parketvloer en de houten constructie zijn gemaakt van kastanjehout. Verder is op de terrassen gebruik gemaakt van het licht naar citronella ruikende cypresse hout. De geslaagde combinatie van graniet en hout geeft de milieuvriendelijk verbouwde gastenverblijven ontegenzeggelijk een gezelligheid en een charme die zo kenmerkend is voor het Bretonse platteland.

Gastenverblijven die zeker in de smaak zullen vallen

De kamers hebben alle vier een eigen naam die past bij de sfeer van de kamer.De kamers heten respectievelijk : An Oriant, Hyannis Port, Edini Safari Lodge, en Little Wood Cottage.Ruime, lichte kamers die je alle verrassen met hun eigen uitstraling. Alle kamers zijn voorzien van een volledig uitgeruste badkamer met eigen toilet. De decoratie van de kamers roept de sfeer op van het Verre Oosten, de Amerikaanse westkust. Afrika en de charme van een Engelse cottage.De gezamenlijke eetkamer is gemeubileerd met Engels antiek en nodigt echt uit tot het genieten van en uitgebreid ontbijt met bijvoorbeeld huisgemaakte jam van fruit uit eigen tuin.Natuurlijk kun je ook genieten van de zon met een kopje thee, koffie of een glas wijn op een van de houten of natuurstenen terrassen en genieten van de landelijke sfeer en rust.In het verwarmde binnenzwembad is het gedurende het gehele jaar mogelijk om je te ontspannen

De Haras Coët Bihan

Deze streek heeft niet alleen een rijke historie van zeevaarders, maar ook van paardenliefhebbers. De paardensport in de streek gaat dan ook ver terug in de geschiedenis. Paardensport in allerlei vormen : zowel springsport, mennen als rijden.Onze stoeterij naast ons huis verwelkomt dan ook graag de paarden van de gasten. Het is altijd en mooi gezicht de paarden in de wei te zien draven of grazen.

Een mooi uitgangspunt voor het maken van wandelingen, fietstochten of ritten te paard

Omdat het zuidelijk gedeelte van het landgoed 100 meterboven zeeniveau ligt, heb je vandaar een prachtig uitzicht op de Golf van Morbihan. Op het landgoed zijn enkele fietsroutes uitgezet. Het is mogelijk om per fiets het Romeinse Camp de César te bereiken. Ook de Mangolérian site en andere bijzondere plaatsen rondom Vannes zijn per fiets uitstekend te bereiken.

What is a longère ?

A longère is defined in Brittany as a rural stone construction, mainly built of granite, covered with a thatch roof for the oldest parts and a slate roof for more recent ones. It consists of several sections in a row. Some of them accommodated the family and household, and others, the farm animals and materials. Some longères can be up to 40 meters long. It is difficult to know exactly when a longère was built because they were often built over several generations, sometimes over two or three centuries, mostly between the 17th century, which was the golden age of Brittany, and the beginning of the 20th century. The construction also depended on the financial means, the growth of the family and the expansion of the estate.

Building while assuring continuity

The different sections of the building incorporate architectural elements that give clues to their age. However, there are traps because existing parts were often modified as is still the case today with elements such as carvings, lintels, and door or window jambs. They can get moved from one place to another in the same building, be cut or carved on the spot or be transferred from ancient residences of the area. Indeed, many castles, manors, mills, or even religious buildings were broken up, abandoned, destroyed or burnt down because of wars or the Revolution. It was not rare to see such buildings being turned into quarries where people would help themselves to cut stones.

Manors in Brittany

Brittany counted up to twelve thousand manors, that is up to fifty or more per town. Some of them constituted huge stone reserves to build longères or new manors. It can happen that we find elements of a castle or a manor dozens of kilometers away from their original location. This is why our longères can sometimes seem to be architectural patchworks, even if there is a kind of coherence in the whole.

Coët Bihan’s longère

The longère of Coët Bihan is typical of this phenomenon. It was built step by step, from the 18th century on. It is built on an east-west axis, as was usual for a Breton longère, with its back facing north and its front and openings beneficially facing south. This was and is an advantage in terms of quality of life and energy conservation. It incorporates elements of interior and exterior stonework of different origins and styles. It consists of lintels and door and window jambs, cut in homogeneous local granite, including some parts that come from mansions or manor houses of the area. Some of the openings have been enlarged or created to help diffuse more light inside. The frames were made with granite in order to make a coherent whole in terms of materials. The latest expansion, made on the east side in the 1960s, did not benefit from such care for the coherence of the whole building and altered the general character of the house. The main focus was to improve comfort according to the standards of the time. This part did not benefit from the renovation and insulation work that was undertaken in the main section in 2001. Destroying the east wing was even considered. Luckily, however, the materials used to build it were the same traditional ones as the ones used for the main section: granite for the walls and chestnut for the structure and parquet floor. This was fortuitous for our goal of forming a harmonious whole.

Renovating with care and environmental concern

In order to achieve this aim and before starting any major work, we asked the architect Bernard Menguy, a childhood friend, for advice. He is a renowned pioneer of environmentally friendly construction. The objective was sustainability, integrating low energy consumption and natural non-polluting materials, while optimizing the quality of life and comfort of the occupants. Thanks to Bernard Menguy and the occasional yet efficient help of Hans Toornstra, architect in the Netherlands, the final plans were drawn. It allowed us to start realizing the project, which was a modest one for experienced architects but not for us the inexperienced project managers. The first step was active demolition, done in freezing cold weather, of a huge unsightly chimney, a massive dormer window, and the inside ceiling and partition walls. The empty shell of outside walls and roof that remained was the basis for the rest of the work.

à voir aussi

Bezoeken en événementen

De Golf van Morbihan, een natuurlijk juweel, een maritieme omgeving, het Domaine Coët Bihan team is er om u te adviseren tijdens uw verblijf.

En savoir plus

De stoeterij

Stud Coët Bihan is ontworpen voor het springen paarden op een heuvelachtig gebied van 14 hectare weiden, heidevelden en bossen fokken, het breukvlak van de steden van Saint Ave en Monterblanc, Morbihan. Het is geschikt voor maximaal 15 paarden en pony's.

En savoir plus